Afkickkliniek buitenland

Door buiten de landsgrenzen af te kicken ontsnap je uit de dagelijkse realiteit en vind je rust, reinheid en regelmaat. Je krijgt een betere kijk op hoe de zaken ervoor staan en je wordt uit de vicieuze cirkel gehaald. Niet verwonderlijk dus dat er steeds vaker wordt gekozen voor een Afkickkliniek in het buitenland.

Inhoud van deze pagina:

verslavingskliniek buitenland
Bij het afkicken wordt steeds vaker gekozen voor het buitenland.

De opties qua afkicken in het buitenland

Veel Nederlandse klinieken bieden afkicktrajecten in andere landen aan. Soms beschikt men over eigen faciliteiten, maar er wordt ook samengewerkt met lokale partijen. Je kickt dan af met mensen uit alle windstreken waarbij je in het Engels wordt behandeld. In sommige klinieken werken Nederlandse specialisten en kan je af en toe met Nederlands terecht.

Vooral Zuid-Afrika en Thailand worden geassocieerd met het afkicken in het buitenland. Dichter bij huis kun je terecht in onder andere Portugal, Spanje en Schotland. De klinieken bevinden zich vaak op mooie plekken, waar rust de boventoon voert.

Hoe gaat het in het buitenland afkicken in z’n werk?

Intakegesprek in Nederland

Nadat je in Nederland aan de bel hebt getrokken zal je al snel worden uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek probeert men je situatie in kaart te brengen en krijg je ook zelf de ruimte om vragen te stellen. Als je een afkicktraject buiten Nederland ziet zitten dan leg je idealiter contact met een instantie die dit ook daadwerkelijk aanbiedt. Deze site helpt je bij die selectie. Je intakegesprek vindt overigens gewoon in Nederland plaats.

De reis naar een leven zonder verslaving

Heb je de knoop doorgehakt en ga je in het buitenland afkicken dan hoef je je geen zorgen te maken over de reis. Niet iedereen is immers een ervaren wereldreiziger. Eenmaal op je bestemming zal altijd persoonlijk worden opgehaald, waarna je netjes wordt afgeleverd bij de kliniek. Daar wordt je door deskundig en vriendelijk personeel ontvangen. Eenmaal in de kliniek wordt je praktisch volledig ontlast en is het zaak om mee te gaan in de dagelijkse gang van zaken. Dit wordt door de meesten als prettig ervaren, je kan eventjes alles loslaten.

Duur van de opname in een kliniek

De duur van een afkicktraject is voor iedereen verschillend en hangt af van meerdere zaken, maar reken bij klinische behandeling in het buitenland op minimaal 4 weken. Bij sommige buitenlandse klinieken wordt je na verloop van tijd naar een ander onderkomen gebracht. Je krijgt dan meer vrijheid waardoor je in meer of minder mate kan deelnemen aan de maatschappij. Tijdens een intakegesprek met de instantie van jouw keuze kan je hier naar vragen.

Detox en ontgifting

Afhankelijk van je verslaving is de eerste stap vaak de detox, je lichaam moet ontgiften. Dit kan gepaard gaan met vervelende ontwenningsverschijnselen. Bij deze periode van lichamelijk ongemak wordt je door medisch personeel in de gaten gehouden. Ontwenningsverschijnselen kunnen gevaarlijk uitpakken en soms heb je medicatie nodig. Naarmate de tijd verstrijkt ga je je steeds beter voelen.

Op weg naar volledig herstel

Na het ontgiften wordt er gewerkt aan je volledige herstel. Je bent nu clean en het is zaak clean te blijven. Je wordt over het algemeen flink beziggehouden in een afkickkliniek. Naast individuele en groepstherapie, vaak meerdere sessies per dag, is er ook voldoende tijd voor ontspanning en leuke dingen. Er is ruimte voor sport en creatieve uiting en er zijn uitstapjes zodat je je nieuwe omgeving leert kennen.

Regelmaat, goed eten en een goede lichaamsverzorging vormen het credo. Eten doe je met z’n allen en op precieze tijden. Het eten is vaak lekker en gezond. Je gaat ook op tijd slapen. Dat slapen gebeurt niet altijd in een eigen kamer, soms moet je delen. Andere klinieken adverteren juist met het feit dat je een privé kamer krijgt. Vraag de kliniek hier naar als je contact legt.

Aftercare (nazorg)

Je bent clean, je hebt zelfvertrouwen en je maakt weer toekomstplannen. Nu is het zaak om dit nieuwe denken vast te houden. Je bent veranderd, maar je omgeving waarschijnlijk niet. Verlokkingen en triggers liggen dan op de loer. Je zal niet de eerste zijn die vervalt in oud gedrag bij terugkomst in Nederland.

Idealiter heb je in de kliniek geleerd om te gaan met die triggers, maar extra ondersteuning door middel van aftercare is vaak nodig eenmaal terug in Nederland. Klinieken geven hun eigen invulling aan deze nazorg. Wellicht krijg je een coach toegewezen en hou je contact met een van je behandelaars, hetzij op gezette tijden of op afroep, wanneer je het nodig hebt. Skype biedt vaak uitkomst.

Een buitenlandse afkickkliniek uitkiezen

Afkickkliniekinfo.nl helpt je bij het selecteren van een buitenlandse kliniek en we vermelden prominent of onze klinieken buitenlandse afkicktrajecten aanbieden. Je kan dan je huisarts inschakelen met de mededeling dat je buiten Nederland wil afkicken of neem direct contact op met de afkickkliniek om het proces in werking te stellen.

Je basisverzekering dekt de kosten

De Nederlandse zorgverzekeraars betalen over het algemeen voor jouw afkickperiode, maar er is een grote kans dat je de reis zelf moet betalen. Dit is iets waar je naar moet informeren, zowel bij je gekozen afkickkliniek als bij je zorgverzekeraar. Een bijkomend voordeel van in het buitenland afkicken zijn de kortere of zelfs niet-bestaande wachtlijsten. Je kan dus zo terecht. Let ook op het eigen risico van je zorgverzekering, deze bedraagt €385.

Voorgoed afkicken in een afkickkliniek in het buitenland

Een kort verblijf in een afkickkliniek in het buitenland wordt vaak als “life-changing” ervaren en als alles goed gaat kom je met frisse moed en clean terug in Nederland. Een verblijf in een kliniek is geen straf.

Het samenzijn met lotgenoten is fijn, je voelt je minder alleen en je krijgt in een kliniek de ruimte om een plan te maken en je te realiseren wat er allemaal nodig is om een stabiel leven zonder alcohol of drugs te gaan leven. De meeste herstellenden kijken met een goed gevoel terug op hun klinische behandeling in het buitenland.

Direct hulp nodig?

Bereikbaar tot 17:00 uur

Direct hulp nodig?

Bereikbaar tot 17:00 uur