Afkickkliniek Limburg

Wat je moet weten over Limburg:

ruime keus  Meerdere klinieken

zorgverzekering  Ook privé mogelijk (buiten verzekering om)

kliniek en ambulant  Kliniek en ambulant

Limburg heeft net als de rest van Nederland te maken met forse drugsproblematiek. Brabant en Limburg vormen het epicentrum van de synthetische drugsproductie en er wordt geschat dat de helft van alle drugslabs zich in Limburg en Brabant bevinden. De effecten laten zich voelen, niet alleen qua criminaliteit, maar ook qua drugsgebruik, er zijn in Limburg relatief veel mensen die kampen met een verslaving.

Zoek je hulp?

Welke klinieken zijn er in Limburg?
Hoe zit het met de wachttijden?
Bel voor advies:

Limburg

Niet alleen drugsverslavingen

Naast drugs en medicijnen kan je ook verslaafd raken aan allerlei andere zaken, bijvoorbeeld gamen, porno, gokken, internetten en eten. Al deze verslavingen hebben één ding in gemeen, ze kunnen levensontwrichtend zijn als er niet wordt ingegrepen. Gelukkig is er in Limburg een goed ontwikkeld netwerk aan hulpinstellingen die je graag bijstaan op het moment dat je wil afkicken. Afkicken is niet altijd prettig, dus het is goed om te weten dat je deze beproeving niet alleen hoeft te doorstaan.

Verslavingszorg voor jou en je naasten

Wellicht vermoed je dat een vriend, vriendin, collega of familielid verslaafd is geraakt. Wellicht is de persoon in kwestie in een ontkennende fase en probeert hij/zij de verslaving verborgen te houden. Dit kan voor de persoon in kwestie enorme problemen opleveren in de sociale sfeer en ook financieel kan iemand aan zijn of haar verslaving ten onder gaan. Voor elke verslaving geldt dat ingrijpen nodig is, het liefst zo snel mogelijk, dat vergroot de kans op succesvol en definitief afkicken.

Thuis afkicken of opname in een afkickkliniek?

De meeste mensen associëren afkicken met opname in een kliniek en dat is niet geheel onterecht. Bij het merendeel van de klinieken word je voor een bepaalde periode opgenomen. De praktijk wijst uit dat je meer kans hebt op slagen als je tijdelijk afstand neemt van je vertrouwde omgeving, aangezien je thuis eerder wordt geconfronteerd met datgene waar je verslaafd aan bent geraakt. De verlokkingen kunnen dan te veel blijken waardoor je in de fout gaat.

verslavingskliniek limburg
Afkicken begint met het vinden van een geschikte afkickkliniek.

Vandaag beginnen met afkicken?

Als jij of een naaste kampt met een verslaving dan is het zaak om actie te ondernemen. Via ons overzicht krijg je een goed beeld van de opties en vind je de meest geschikte afkickkliniek in Limburg. Neem gerust contact op met meerdere klinieken zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Je hoeft vanzelfsprekend niet meteen een beslissing te nemen. Succes!

Tijd om hulp te zoeken?

Heb jij het idee dat je verslaafd bent of loop je het risico om verslaafd te raken? Wacht niet langer en zoek hulp. De professionele hulpverleners van deze Amsterdamse klinieken staan voor je klaar en helpen je graag op weg naar een leven zonder verslaving.

Advies nodig?
Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 07:00 – 22:00

Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 07:00 – 22:00