Afkickkliniek in Utrecht

Wat je moet weten over Utrecht:

centraal gelegen  Centraal gelegen

openbaar vervoer  Goed bereikbaar met OV

centraal gelegen  Veel keus met ca. 10 klinieken

 

Heb je de grip verloren en ben je verslaafd geraakt?
Is de tijd aangebroken om voorgoed af te rekenen met je verslaving?

Er wonen in Utrecht een relatief groot aantal verslaafden. Nauwelijks verwonderlijk aangezien het gros van de Nederlandse drank- en drugsverslaafden in de grote steden woont. Je kan ook verslaafd raken aan gokken. De provincie Utrecht telt zo’n 10.000 gokverslaafden. Ook gamen kan een probleem gaan vormen en de laatste jaren is er een stijging te zien van mensen die aan gamen verslaafd zijn.

Zoek je hulp?

Welke klinieken zijn er in Utrecht?
Hoe zit het met de wachttijden?
Bel voor advies:

Utrecht

Utrecht heeft prima klinieken

Iemand in Utrecht die met een verslaving te maken krijgt, kan gelukkig bij meerdere instellingen terecht. Dit zijn instanties die bekend zijn met de zeer diverse verslavingsproblematiek die bij een grote stad als Utrecht hoort. Deze website laat je in één oogopslag zien welke klinieken je kunnen helpen als je met een verslaving worstelt. Je kan rechtstreeks met de kliniek van jouw keuze contact opnemen om het afkickproces in gang te zetten.

Afkicken gaat in stappen

Afkicken houdt in dat je eerst je problematiek onder ogen moet zien. Erkenning wordt in het vak gezien als de eerste stap naar herstel. Helaas komt het vaak voor dat een verslaving wordt ontkend.

Deze vlucht uit de realiteit betekent dat een verslaafde geen actie onderneemt om het tij te keren, er is in hun ogen immers geen probleem. Dat erkennen van je verslaving is een zeer grote stap, maar wel cruciaal wil je afkicken. Gelukkig sta je niet alleen. Competente hulpverleners zullen zich om je bekommeren zodra je de stap zet. Over het algemeen zijn zorgverzekeraar welwillend en assisteren ze je op het moment dat je de beslissing maakt om je verslaving te tackelen.

verslavingskliniek Utrecht
Iemand die in de Domstad woont en dichtbij huis wil afkicken kan terecht bij meerdere afkickklinieken in Utrecht.

Verslavingszorg in Utrecht – meer dan opname in een kliniek

Ambulante detox oftewel thuis afkicken, is een alternatief voor opname in een verslavingskliniek. Verslavingsartsen, psychologen en psychiaters komen dan aan huis. Deze methode heeft voordelen en nadelen.

Velen zien het niet zitten om zich een aantal weken op te laten nemen in een vreemde omgeving, wat dat betreft wordt thuis afkicken als prettiger ervaren. Ook worden er eventuele wachtlijsten omzeild. Ambulante detox houdt wel in dat de verlokkingen op de loer blijven liggen, er is dus meer discipline vereist. In een kliniek wordt vermeden dat je met drank, drugs of gokken in aanraking komt, thuis is dat niet uit te sluiten.

Kies de kliniek in Utrecht die bij je past

Als het moment is aangebroken om je verslaving aan te pakken, dan is het een goed idee om verschillende instanties te vergelijken. Via afkickkliniekinfo.nl kan je alvast een selectie maken en de contactgegevens checken van verschillende instanties in Utrecht.

Vaak hebben afkickklinieken zo hun eigen specialisaties, het is een goed idee om daar naar te vragen. Idealiter ga je in zee met een kliniek waar je je goed bij voelt. Een mailtje sturen of even bellen is zo gedaan, dus leg vandaag nog contact zodat het balletje gaat rollen.

Advies nodig?
Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 07:00 – 22:00

Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 07:00 – 22:00