Afkickkliniek Zuid Afrika

Wat je moet weten over Zuid-Afrika:

vertrek  10 uur reistijd, geen tijdverschil

klok  Snelle opname mogelijk

taal  In de kliniek spreken ze Engels

Zuid-Afrika iets voor mij?

Nederlandse verslavingszorginstellingen en afkickklinieken bieden steeds vaker behandelingen in het buitenland aan. Er zijn meerdere afkickklinieken in het buitenland te vinden, ook in Zuid Afrika.

Wanneer je kiest voor een verblijf, hulp en behandeling voor je verslaving in een kliniek in Zuid Afrika, creëer je voor jezelf een periode waarin je helemaal kunt focussen op jouw herstel en een nieuwe start. In het buitenland ontsnap je helemaal aan je dagelijkse leven, kun je makkelijker je bestaande patronen loslaten en wordt je geholpen om, letterlijk, vanaf een afstand naar je problemen te kijken en te resetten.

Een verslaving overwinnen is niet makkelijk. Met de juiste begeleiding, psychologische ondersteuning en medische zorg vergroot je de kans op een succesvol herstel aanzienlijk. In een afkickkliniek vind je al deze professionele begeleiding, plus een veilige omgeving waarin je niet voor onverwachte verleidingen komt te staan.

Zoek je hulp?

Welke klinieken zijn er in Zuid Afrika?
Hoe zit het met de wachttijden?
Bel voor advies:

Zuid Afrika

Wat kun je verwachten van een afkickkliniek in Zuid Afrika?

  • De behandeling start met een intakegesprek met een verslavingsdeskundige en psycholoog. Er wordt, in samenspraak met jou, een persoonlijk behandelplan opgesteld. De intake vind vaak in Nederland of via beeldbellen plaats.
  • In de meeste Nederlandse verslavingsklinieken in Zuid Afrika volg je de behandeling in de Nederlandse taal. Het kan zijn dat bepaalde onderdelen van de behandeling in het Engels worden aangeboden. Je wordt vooraf geïnformeerd over de gesproken talen.
  • Het kan zijn dat je voor een behandeling in een afkickkliniek in Nederland op een wachtlijst komt te staan. Klinieken in het buitenland hebben doorgaans kortere of geen wachtrijen, waardoor je behandeling eerder kan starten.
  • Een behandeling in een afkickkliniek in Zuid Afrika wordt vaak vergoed door jouw zorgverzekeraar. Let op: niet alle verzekeraars vergoeden een behandeling in een buitenlandse kliniek. Sowieso dien je in de vrijwel alle gevallen de kosten van de reis zelf te betalen en soms betaal je ook de kosten voor een intakegesprek.

Hoe ziet een behandeling in een afkickkliniek in Zuid Afrika er uit?

Detox

Na de intake en de reis naar Zuid Afrika, begint je behandeling met een detox, oftewel ontgifting. Tijdens deze periode, waarin je lichaam moet wennen aan het niet langer krijgen van de verslavende stof, kun je last krijgen van vervelende ontwenningsverschijnselen. Je wordt nauw begeleid door medische professionals om deze fase zo plezierig én veilig mogelijk door te komen.

Therapie en dagbesteding

Na de detox start de behandeling echt. Je volgt intensieve therapiesessies, individueel en in groepsverband. Je hebt gesprekken met psychologen en therapeuten om inzicht te krijgen in jouw verslavingsprobleem. Je neemt samen met je groepsgenoten deel aan sportieve en creatieve activiteiten. Hoe jouw behandeling er precies uit ziet, is vooraf lastig te zeggen omdat het behandelplan op jouw probleem en jouw persoonlijkheid worden afgesteld.

Uitstapjes

Natuurlijk zul je tijdens je behandeling ook verder kennismaken met de omgeving. Nu je in Zuid Afrika bent, zul je ook een stukje van het land willen zien, ook al is dat niet het primaire doel van je verblijf. Ter ontspanning worden er vaak dagtripjes in de omgeving aangeboden.

Nazorg

Wanneer je de behandeling succesvol hebt afgerond, komt het moment dichterbij om terug te keren naar je eigen omgeving. Eigenlijk begint het proces hier pas echt. Verleidingen kunnen in je eigen, bekende omgeving op de loer liggen. In deze fase hou je contact met jouw behandelaren, die je zo goed mogelijk begeleiden in het veilig en gezond opbouwen van je leven.

Wat zijn de kosten voor een afkickkliniek in Zuid Afrika?

Als er een connectie is tussen de Nederlandse afkickkliniek en de kliniek in Zuid Afrika zal de volledige behandeling voor het afkicken worden vergoed door de zorgverzekeraar. Hierdoor zul je alleen zelf het wettelijke eigen risico moeten betalen.

Je moet wel rekening houden met de reiskosten. Niet alle zorgverzekeraars zullen de benodigde vliegtickets vergoeden. Dit verschilt per zorgverzekeraar en per instelling. Informeer daarom vooraf naar de mogelijke vergoedingen voor de reiskosten.

Afkickkliniek Zuid Afrika

Herstellen in het buitenland: vind in een afkickkliniek Zuid Afrika jouw nieuwe leven.

Je verslaving overwinnen in een afkickkliniek in Zuid Afrika wordt door eerdere deelnemers omschreven als een life changing ervaring. De omgeving helpt je om los te komen van je oude, destructieve gewoonten.

Doordat je tijdens de behandeling in Zuid Afrika nauw contact hebt met andere deelnemers, jouw lotgenoten die precies weten en voelen wat jij doormaakt, voel je je niet alleen. Je inspireert elkaar, helpt elkaar door moeilijke momenten en leert samen om een nieuw leven vorm te geven.

Herstellen van een verslaving in Zuid Afrika helpt je om de controle terug te winnen.

Advies nodig?
Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 07:00 – 22:00

Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 07:00 – 22:00