Afkickkliniek in Brabant

Wat je moet weten over Brabant:

verspreid over brabant  Klinieken verspreidt over de provincie

GHB  Ook GHB behandeling

prive en verzekering  Privé en via verzekering

Geen controle meer over je drugs- of drankgebruik?
Wil je afkicken van een andere verslaving, zoals gokkengamenseks of roken?

Brabant heeft een slechte reputatie als het om drugs gaat. De regio staat bekend als een drugs hotspot, er wordt geschat dat er meer dan 6000 wietplantages zijn in de regio. Ook wordt er op grote school synthetische drugs geproduceerd, zoals XTC en MDMA.

Een regio waar veel drugsproductie plaatsvindt herbergt over het algemeen veel probleemgebruikers, aan drugs komen is immers relatief eenvoudig. Vooral Eindhoven spant de kroon en streeft zelfs Rotterdam voorbij qua drugsgebruik, zo blijkt uit analyses van het rioolwater in beide steden. Kortom, Brabant heeft net als de randstad te maken met veel verslaafden.

Zoek je hulp?

Welke klinieken zijn er in Brabant?
Hoe zit het met de wachttijden?
Bel voor advies:

Brabant

Drugshoofdstad

Amsterdam wordt door velen gezien als dé drugshoofdstad van de wereld. Deze reputatie lijkt niet geheel ongegrond. Het liberale softdrugsbeleid heeft er toe geleid dat je in Amsterdam struikelt over de coffeeshops, de geur van cannabis hangt letterlijk in de straten.


Aan harddrugs ook geen gebrek, praktisch alle verboden middelen zijn relatief eenvoudig verkrijgbaar en illegale substanties worden zonder gene aangeboden op straat. Het is een stad vol verleidingen, niet gek dus dat Amsterdam relatief veel (drugs)verslaafden telt.

verslavingskliniek amsterdam
Amsterdam telt een aantal zeer gerenommeerde afkickklinieken

Kies je voor een afkickkliniek in Amsterdam?

Een verslaving overwinnen betekent niet per definitie opname in een kliniek. Ambulante detox programma’s vormen een uitstekend alternatief voor opname.

Ambulante detox houdt in dat je onder intensieve begeleiding thuis afkickt. Deze methodiek vergt wel een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. In een kliniek zijn verlokkingen en triggers vanuit de omgeving min of meer uitgeschakeld, thuis kunnen de verleidingen te groot blijken.

Stapje bij stapje je verslaving overwinnen

De eerste stap in het afkickproces is erkenning. Je moet onder ogen zien dat je drugsgebruik een probleem is gaan vormen en dat het je functioneren beïnvloedt. Daarna is het zaak om de hulp die voor je beschikbaar is aan te nemen. Je zorgverzekeraar helpt je daar over het algemeen bij. Het is goed om te weten dat je je problemen niet alleen hoeft op te lossen. De hulpverlening in Amsterdam is goed ontwikkeld en je kan behandeld worden voor de meest uiteenlopende verslavingen.

een verslaving overwinnen

Elke afkickkliniek is uniek

Bij het uitkiezen van een afkickkliniek moet je selectief te werk gaan. Elke kliniek heeft zo haar eigen sterke punten en door de kliniek te kiezen die bij je past, geef je jezelf de beste kans om af te kicken. Deze website maakt het makkelijk voor je, want wij hebben alle Amsterdamse klinieken op een rijtje gezet.

Tijd om hulp te zoeken?

Heb jij het idee dat je verslaafd bent of loop je het risico om verslaafd te raken? Wacht niet langer en zoek hulp. De professionele hulpverleners van deze Amsterdamse klinieken staan voor je klaar en helpen je graag op weg naar een leven zonder verslaving.

Advies nodig?
Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 08:00 – 22:00
Weekend: 13:00 – 17:00

Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 08:00 – 22:00
Weekend: 13:00 – 17:00