Afkickkliniek in Rotterdam

Wat je moet weten over Rotterdam:

ruime keus  Ruime keus

zorgverzekering  Ook via zorgverzekering

kliniek en ambulant  Kliniek en ambulant

Geen controle meer over je verslaving?
Woon je in de regio Rotterdam en wil je afkicken?

Vergeleken met andere Europese steden scoort Rotterdam hoog qua drugsgebruik. Dat meldt het Europese agentschap voor verdovende middelen (EMCDDA) na analyses van het Rotterdamse rioolwater. Vergeleken met andere Nederlandse steden scoort Rotterdam daarentegen goed, zo wordt er in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven meer drugs gebruikt.

Omdat er in Rotterdam veel mensen met een verslaving wonen, is de verslavingszorg goed ontwikkeld. Rotterdam telt een aantal zeer gerenommeerde klinieken, waar je niet alleen terecht kan met een drank- of drugsverslaving, maar ook met problematiek omtrent sex, roken, gokken, gamen en Internetgebruik

Zoek je hulp?

Welke klinieken zijn er in Rotterdam?
Hoe zit het met de wachttijden?
Bel voor advies:

Rotterdam

Drugshoofdstad

Amsterdam wordt door velen gezien als dé drugshoofdstad van de wereld. Deze reputatie lijkt niet geheel ongegrond. Het liberale softdrugsbeleid heeft er toe geleid dat je in Amsterdam struikelt over de coffeeshops, de geur van cannabis hangt letterlijk in de straten.


Aan harddrugs ook geen gebrek, praktisch alle verboden middelen zijn relatief eenvoudig verkrijgbaar en illegale substanties worden zonder gene aangeboden op straat. Het is een stad vol verleidingen, niet gek dus dat Amsterdam relatief veel (drugs)verslaafden telt.

verslavingskliniek amsterdam
Amsterdam telt een aantal zeer gerenommeerde afkickklinieken

Kies je voor een afkickkliniek in Amsterdam?

Een verslaving overwinnen betekent niet per definitie opname in een kliniek. Ambulante detox programma’s vormen een uitstekend alternatief voor opname.

Ambulante detox houdt in dat je onder intensieve begeleiding thuis afkickt. Deze methodiek vergt wel een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. In een kliniek zijn verlokkingen en triggers vanuit de omgeving min of meer uitgeschakeld, thuis kunnen de verleidingen te groot blijken.

Stapje bij stapje je verslaving overwinnen

De eerste stap in het afkickproces is erkenning. Je moet onder ogen zien dat je drugsgebruik een probleem is gaan vormen en dat het je functioneren beïnvloedt. Daarna is het zaak om de hulp die voor je beschikbaar is aan te nemen. Je zorgverzekeraar helpt je daar over het algemeen bij. Het is goed om te weten dat je je problemen niet alleen hoeft op te lossen. De hulpverlening in Amsterdam is goed ontwikkeld en je kan behandeld worden voor de meest uiteenlopende verslavingen.

een verslaving overwinnen

Elke afkickkliniek is uniek

Bij het uitkiezen van een afkickkliniek moet je selectief te werk gaan. Elke kliniek heeft zo haar eigen sterke punten en door de kliniek te kiezen die bij je past, geef je jezelf de beste kans om af te kicken. Deze website maakt het makkelijk voor je, want wij hebben alle Amsterdamse klinieken op een rijtje gezet.

Tijd om hulp te zoeken?

Heb jij het idee dat je verslaafd bent of loop je het risico om verslaafd te raken? Wacht niet langer en zoek hulp. De professionele hulpverleners van deze Amsterdamse klinieken staan voor je klaar en helpen je graag op weg naar een leven zonder verslaving.

Advies nodig?
Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 08:00 – 22:00
Weekend: 13:00 – 17:00

Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 08:00 – 22:00
Weekend: 13:00 – 17:00