Afkickkliniek in Portugal

Wat je moet weten over Portugal:

vertrek  3 uur reistijd, het is in Portugal 1 uur eerder

klok  Snelle opname mogelijk

taal  In de kliniek spreken ze Engels

In het buitenland afkicken zit in de lift en steeds meer Nederlandse verslavingsklinieken openen dependances buiten de landsgrenzen. Ook in Portugal kunnen mensen met een verslaving terecht voor een afkicktraject mochten ze afhankelijk zijn geraakt van drugs, alcohol, sex, social media of iets anders.

Bij opname in een afkickkliniek in Portugal ben je even volledig weg uit je dagelijkse realiteit en dat helpt je te resetten en je balans weer terug te vinden. Afkicken is mentaal zwaar, je gaat een turbulente tijd tegemoet en dan kan het prettig zijn om jezelf tijdelijk te isoleren.

Portugal is een uitstekende plek om tot bezinning te komen en afstand te nemen van je verslaving. Het is een prachtig land met rijke historie, ruige landschappen en een warm klimaat. De meeste klinieken in Portugal zijn fraai en rustig gelegen. Bijkomend voordeel is de beperkte reistijd, met het vliegtuig ben je er binnen drie uur en de vluchten zijn overvloedig en relatief goedkoop.

Zoek je hulp?

Welke klinieken zijn er in Portugal?
Hoe zit het met de wachttijden?
Bel voor advies:
Portugal

Inhoud van deze pagina:

Wat moet je weten over verslavingsklinieken in Portugal?

  • De behandeling van verslavingen begint meestal met een intakegesprek waarna er een behandelplan wordt opgesteld. Dit kan in Nederland plaatsvinden.
  • Over het algemeen kan je met Nederlands terecht, maar soms wordt er Engels gesproken. Je hoeft gelukkig geen Portugees te kunnen.
  • Meestal zijn de wachttijden korter dan in Nederland. Je kan dus snel terecht wanneer de nood aan de man is.
  • Een klinische behandeling in het buitenland wordt over het algemeen vergoed door de zorgverzekeraar, maar het kan zijn dat je de reiskosten zelf moet betalen.

Meer kans om voorgoed af te kicken

In het vak is men het er praktisch unaniem over eens dat een verblijf in een kliniek de meest effectieve methode van afkicken is. De persoonlijke aanpak en toewijding van de dienstverleners geven je een goede kans om voorgoed af te rekenen met je verslaving. De aanpak is intensief, je staat 24/7 onder toezicht van medisch personeel waardoor je snel clean wordt en hopelijk met nieuwe inzichten kan terugkeren naar Nederland.

Afkicken is geen sinecure, dus dan is het fijn om in een mooie en comfortabele omgeving aan jezelf te werken. Portugal is wat dat betreft een uitstekende keus

Ambra Marcucci
Ambra Marcucci
Ambra is de Digital en Social Content Specialist voor Afkickkliniek info met een PhD in Psychologie. Ze heeft een grote passie voor schrijven, vooral over onderwerpen die het publiek voorlichten en aanzetten tot actie voor een gezond leven. Ze hoopt dat haar woorden mensen die hulp nodig hebben inspireren om die eerste stap te zetten in het vinden van de beste behandeling voor hun verslaving, zodat ze het leven kunnen leiden dat ze verdienen.