Afkickkliniek in Portugal

Wat je moet weten over Portugal:

vertrek  3 uur reistijd, het is in Portugal 1 uur eerder

klok  Snelle opname mogelijk

taal  In de kliniek spreken ze Engels

In het buitenland afkicken zit in de lift en steeds meer Nederlandse verslavingsklinieken openen dependances buiten de landsgrenzen. Ook in Portugal kunnen mensen met een verslaving terecht voor een afkicktraject mochten ze afhankelijk zijn geraakt van drugs, alcohol, sex, social media of iets anders.

Bij opname in een afkickkliniek in Portugal ben je even volledig weg uit je dagelijkse realiteit en dat helpt je te resetten en je balans weer terug te vinden. De verleidingen uit je oude omgeving worden zoveel mogelijk weggenomen, je kunt je problemen even helemaal achter je laten en je compleet richten op je herstel.

Afkicken van een verslaving is mentaal zwaar, je gaat een turbulente tijd tegemoet en dan kan het prettig zijn om jezelf tijdelijk te isoleren en dus even uit je eigen omgeving te stappen. In het buitenland afkicken van je verslaving kan dan een verstandige beslissing zijn.

Portugal is een uitstekende plek om tot bezinning te komen en te herstellen. Het is een prachtig land met vele historische gebouwen en ruige landschappen. Ook het mediterrane klimaat is prettig om in te vertoeven. Excursies zullen deel uit maken van de behandeling, dus je zult ook nieuwe, inspirerende ervaringen op doen terwijl je werkt aan het afkicken van je verslaving.

De klinieken in Portugal zijn fraai en liggen meestal behoorlijk afgelegen, zodat je in rust kunt herstellen van je verslaving. Bijkomend voordeel is de beperkte reistijd; met het vliegtuig ben je er binnen drie uur, de vluchten zijn overvloedig en ook is Portugal tegenwoordig erg betaalbaar.

Zoek je hulp?

Welke klinieken zijn er in Portugal?
Hoe zit het met de wachttijden?
Bel voor advies:

Portugal

Drugshoofdstad

Amsterdam wordt door velen gezien als dé drugshoofdstad van de wereld. Deze reputatie lijkt niet geheel ongegrond. Het liberale softdrugsbeleid heeft er toe geleid dat je in Amsterdam struikelt over de coffeeshops, de geur van cannabis hangt letterlijk in de straten.


Aan harddrugs ook geen gebrek, praktisch alle verboden middelen zijn relatief eenvoudig verkrijgbaar en illegale substanties worden zonder gene aangeboden op straat. Het is een stad vol verleidingen, niet gek dus dat Amsterdam relatief veel (drugs)verslaafden telt.

verslavingskliniek amsterdam
Amsterdam telt een aantal zeer gerenommeerde afkickklinieken

Kies je voor een afkickkliniek in Amsterdam?

Een verslaving overwinnen betekent niet per definitie opname in een kliniek. Ambulante detox programma’s vormen een uitstekend alternatief voor opname.

Ambulante detox houdt in dat je onder intensieve begeleiding thuis afkickt. Deze methodiek vergt wel een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. In een kliniek zijn verlokkingen en triggers vanuit de omgeving min of meer uitgeschakeld, thuis kunnen de verleidingen te groot blijken.

Stapje bij stapje je verslaving overwinnen

De eerste stap in het afkickproces is erkenning. Je moet onder ogen zien dat je drugsgebruik een probleem is gaan vormen en dat het je functioneren beïnvloedt. Daarna is het zaak om de hulp die voor je beschikbaar is aan te nemen. Je zorgverzekeraar helpt je daar over het algemeen bij. Het is goed om te weten dat je je problemen niet alleen hoeft op te lossen. De hulpverlening in Amsterdam is goed ontwikkeld en je kan behandeld worden voor de meest uiteenlopende verslavingen.

een verslaving overwinnen

Elke afkickkliniek is uniek

Bij het uitkiezen van een afkickkliniek moet je selectief te werk gaan. Elke kliniek heeft zo haar eigen sterke punten en door de kliniek te kiezen die bij je past, geef je jezelf de beste kans om af te kicken. Deze website maakt het makkelijk voor je, want wij hebben alle Amsterdamse klinieken op een rijtje gezet.

Tijd om hulp te zoeken?

Heb jij het idee dat je verslaafd bent of loop je het risico om verslaafd te raken? Wacht niet langer en zoek hulp. De professionele hulpverleners van deze Amsterdamse klinieken staan voor je klaar en helpen je graag op weg naar een leven zonder verslaving.

Advies nodig?
Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 09:00 – 17:00

Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 09:00 – 17:00