Afkickkliniek in Portugal

Wat je moet weten over Portugal:

vertrek  3 uur reistijd, het is in Portugal 1 uur eerder

klok  Snelle opname mogelijk

taal  In de kliniek spreken ze Engels

In het buitenland afkicken zit in de lift en steeds meer Nederlandse verslavingsklinieken openen dependances buiten de landsgrenzen. Ook in Portugal kunnen mensen met een verslaving terecht voor een afkicktraject mochten ze afhankelijk zijn geraakt van drugs, alcohol, sex, social media of iets anders.

Bij opname in een afkickkliniek in Portugal ben je even volledig weg uit je dagelijkse realiteit en dat helpt je te resetten en je balans weer terug te vinden. De verleidingen uit je oude omgeving worden zoveel mogelijk weggenomen, je kunt je problemen even helemaal achter je laten en je compleet richten op je herstel.

Afkicken van een verslaving is mentaal zwaar, je gaat een turbulente tijd tegemoet en dan kan het prettig zijn om jezelf tijdelijk te isoleren en dus even uit je eigen omgeving te stappen. In het buitenland afkicken van je verslaving kan dan een verstandige beslissing zijn.

Portugal is een uitstekende plek om tot bezinning te komen en te herstellen. Het is een prachtig land met vele historische gebouwen en ruige landschappen. Ook het mediterrane klimaat is prettig om in te vertoeven. Excursies zullen deel uit maken van de behandeling, dus je zult ook nieuwe, inspirerende ervaringen op doen terwijl je werkt aan het afkicken van je verslaving.

De klinieken in Portugal zijn fraai en liggen meestal behoorlijk afgelegen, zodat je in rust kunt herstellen van je verslaving. Bijkomend voordeel is de beperkte reistijd; met het vliegtuig ben je er binnen drie uur, de vluchten zijn overvloedig en ook is Portugal tegenwoordig erg betaalbaar.

Zoek je hulp?

Welke klinieken zijn er in Portugal?
Hoe zit het met de wachttijden?
Bel voor advies:

Portugal

Wat moet je weten over verslavingsklinieken in Portugal?

  • De behandeling van verslavingen begint meestal met een intakegesprek waarna er een behandelplan wordt opgesteld. Dit intakegesprek kun je vaak in Nederland doen.
  • Je hoeft geen Portugees te kunnen spreken. Omdat er vaak diverse nationaliteiten aanwezig zullen zijn in de kliniek, is vaak de voertaal Engels. Echter wordt een perfecte beheersing van de Engelse taal niet verwacht. Daarnaast komt het vaak voor dat er Nederlandse specialisten zijn die jou zullen behandelen. Het is altijd handig om na te vragen wat de voertaal is in de kliniek waar je interesse in hebt.
  • Korte wachttijden en snelle opname: In Portugal bestaan nauwelijks wachtlijsten. Je kunt met een verslaving dus snel terecht wanneer de nood aan de man is. Weet dat de wachtlijsten in landen zoals Zuid-Afrika nog veel korter zijn dan die in Portugal.
  • Hoe zit het met de kamers? Dit verschilt per afkickkliniek. Soms heb je een privékamer, in andere gevallen moet je een kamer delen met meerdere patiënten. Je zult echter niet veel tijd op je kamer doorbrengen, omdat je de hele dag individuele sessies en groepstherapie zult hebben. Daarnaast is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning, en zul je deelnemen aan excursies of gaan sporten.
  • Een klinische behandeling in een verslavingskliniek in het buitenland wordt meestal volledig vergoed door de zorgverzekeraar, maar je moet zelf vaak de reiskosten naar Portugal betalen. Gelukkig zijn vliegtickets naar Portugal niet zo duur. Wanneer de afkickkliniek in Portugal connecties heeft met een Nederlandse kliniek, zal de verslavingszorg in zijn geheel vergoed worden door de verzekering. Houd wel altijd rekening met het eigen risico van je zorgverzekeraar.

Portugal afkickkliniek: Meer kans om voorgoed af te kicken

In het vak is men het er praktisch unaniem over eens dat een verblijf in een verslavingskliniek de meest effectieve methode van afkicken is. De persoonlijke aanpak en toewijding van de dienstverleners geven je een goede kans om voorgoed af te rekenen met je verslaving. De aanpak is intensief, je staat 24/7 onder toezicht van een medisch specialist waardoor je snel clean wordt en hopelijk met nieuwe inzichten kunt terugkeren naar Nederland.

Afkicken is geen sinecure, dus dan is het fijn om in een mooie en comfortabele omgeving aan jezelf en je herstel te werken. Wat dat betreft zit je in een verslavingskliniek in Portugal goed.

Advies nodig?
Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 07:00 – 22:00

Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 07:00 – 22:00