Ponypacks: Wat is het en waar wordt het voor gebruikt?

In een ponypack of snowseal worden meestal cocaïne en andere poeders bewaard. Je kunt snel en discreet de drug eruit halen wanneer je die nodig hebt. Dit envelopje draagt ook bij aan behoud van de kwaliteit van de opgeslagen drugs. Waarom vinden gebruikers het zo handig en waarvan is dit envelopje gemaakt?

Wat is een ponypack?

Ponypacks, ook wel ‘seals’ genaamd, zijn speciale papieren envelopjes die door een dealer gebruikt worden voor het bewaren van drugs. Met slechts een paar vouwen worden deze vetvrije papiertjes omgevormd tot een handig envelopje. De meeste mensen die drugs gebruiken maken er gebruik van om hun drugs veilig in op te bergen zodat ze beschermd zijn tegen vocht en vervuiling.

Waar komt de naam pony pack vandaan?

De envelopjes ontlenen hun naam aan de afbeelding die erop staat, namelijk een pony. Omdat het papier bedoeld is om opgevouwen te worden tot een envelopje voor het bewaren van drugs en daarmee een soort ‘pakketje’ vormt, wordt het Engelse woord ‘pack’ gebruikt. Het kan echter voorkomen dat sommige Nederlanders ‘pony pak’ zeggen.

Wat is het verschil tussen een ponypack of snowseal?

Het enige verschil tussen een pony pack en een snowseal is de afbeelding die op het papiertje is gedrukt. Een ponypack heeft meestal een afbeelding van een pony, terwijl een snowseal een afbeelding van een zeehond gebruikt.

Beide producten zijn verder identiek aan elkaar. Er worden soms papiertjes verkocht met voorgedrukte vouwlijnen, maar het materiaal zelf blijft hetzelfde en er wordt altijd drugs in bewaard.

Waar worden ponypacks voor gebruikt?

Ponypacks worden ingezet voor de opslag van drugs. Het vetafstotende en stevige papier maakt het eenvoudig voor gebruikers om snel een envelopje te vouwen, waar je makkelijk en veilig poeders als cocaïne en speed in kunt bewaren. Dealers maken regelmatig gebruik van ponypacks om drugs discreet in kleinere hoeveelheden te distribueren, zonder dat er vocht bijkomt.

Welke drugs worden er in ponypacks bewaard?

De meeste gebruikers en dealers bewaren cocaïne in een ponypack envelopje. Er worden echter ook andere drugs in poedervorm in gestopt, denk aan speed, ketamine of 3-MMC. Je kunt er eigenlijk alle drugs van klein formaat in kwijt.

Veelgestelde vragen over ponypacks

Hoeveel gram zit er in een pony pack?

Meestal zit er tussen de 0,5 gram en 2 gram aan drugs in ponypacks. Ponypacks zijn er in kleinere en grotere maten, het gewicht en de inhoud kan per envelopje dus verschillen.

Waar zijn ponypacks van gemaakt?

Ponypacks zijn gemaakt van vetvrij papier om drugs zo goed mogelijk te bewaren.

Advies nodig?
Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 07:00 – 22:00

Bel onze hulplijn

Ma. t/m Vrij. van 07:00 – 22:00